Minister Henk Kamp bezoekt ondernemend Hengevelde

Minister Henk Kamp bezoekt ondernemend Hengevelde

“Het zijn de ondernemers in een actief dorp zoals Hengevelde, die zorgen voor banen en een groeiende en bloeiende welvaart. Daarom vind ik het ook zo belangrijk om hen de ruimte te geven en hen te laten doen waar ze goed in zijn”, benadrukte minister Henk Kamp maandagmorgen tijdens zijn werkbezoek aan Hengevelde. Om klokslag 9.00 uur kwam hij binnenwandelen bij de Tuinte Groep aan de Eeftinkstraat. Daar werd hij gastvrij ontvangen door directeur/eigenaar Martijn Tuinte, een aantal collega ondernemers en vertegenwoordigers namens de gemeente Hof van Twente. De minister werd gevolgd door fotografen en een journalist van het Algemeen Dagblad. Zij maken een reportage over een werkdag van de minister. In september volgt hierover publicatie in De Ondernemer, het tabloid dat ook meegaat als bijlage in de Twentsche Courant Tubantia.

Henk Kamp, die sinds 2014 met zijn vrouw in Diepenheim woont, kent Hengevelde goed. “Ik heb grote bewondering voor de ondernemende mentaliteit in dit relatief kleine dorp waar 120 ondernemers samen zorgen voor meer dan 1.000 arbeidsplaatsen. Je hebt hier veel familiebedrijven met werknemers die ‘om de hoek’ wonen of in de omliggende regio. Door grote sociale betrokkenheid zetten ze samen de schouders onder het werk. Zoiets werkt aanstekelijk. Dat is wat je hier heel sterk ziet en waarom ik zo enthousiast ben over Hengevelde.”

Ondernemend Hengevelde

De minister toonde oprechte belangstelling tijdens zijn bezoek aan de Tuinte groep, waar hooggeschoolde vakmensen werken aan machinebouw en technologische maatwerkoplossingen. Norbert Kuipers onthaalde het gezelschap met zijn bijna 88 jarige vader, Marinus Kuipers. Zij gaven de minister een kijkje achter de schermen bij HEBO waar kwalitatief hoogwaardige houten en kunststof kozijnen gemaakt worden. Even later nam Vincent Nollen het stokje over door de minister rond te leiden door zijn ambachtelijke bakkersbedrijf op bedrijventerrein Het Wegdam. “Stuk voor stuk Hengeveldse ondernemers die een voorbeeldrol vervullen”, aldus Henk Kamp. “Dat blijkt uit de manier van ondernemen maar ook uit jullie inzet voor de gemeenschap, zowel in het eigen dorp Hengevelde als in de gemeente Hof van Twente.”

Sociaal-economische visie

Een half jaar geleden interviewde de Hengeveldse, Ellen te Riele, minister Henk Kamp voor het magazine HofZakelijk. “Toen al gaf hij zelf aan graag een officieel werkbezoek in te willen plannen bij Hengeveldse ondernemers. Mooi dat zijn assistent een paar weken geleden dan ook belde met Berryl Michel, de accountmanager bedrijven Hof van Twente. En leuk natuurlijk dat de minister mij vroeg om gastvrouw te zijn tijdens de rondleiding en later aan de lunchtafel met zo’n 14 ondernemers uit de hele Hof.” Ellen te Riele, die zelfstandig ondernemer en gemeenteraadslid is maar ook bestuurslid van ondernemersvereniging SIO, opende het ochtendprogramma met actuele kengetallen over Hengevelde. Ze vertelde over de sociaal economische werkgroep waarin voorzitters van ondernemersverenigingen uit de 6 kernen in de Hof van Twente, samen plannen maken met leden van het college van B&W. Samen stellen zij concrete doelen waarbij zowel de gemeente als de ondernemers zelf aan zet zijn. Vorig jaar leidde dit tot het instemmen van de gemeenteraad met een sociaal-economische visie en een actieprogramma dat gebaseerd is op samenwerking en waarvoor 1,5 miljoen is vrijgemaakt in de begroting. Wethouder Wim Meulenkamp, met Economische Zaken in zijn portefeuille en Harry Scholten, Financiën, allebei aanwezig bij het werkbezoek, beaamden dit en vertelden hoe het actieplan momenteel wordt uitgevoerd.

In gesprek met de minister

Tijdens de lunch bij bakkerij Nollen sprak minister Henk Kamp met een grote diversiteit aan ondernemers uit de Hof van Twente. Zij discussieerden over actuele onderwerpen rond financieringsmogelijkheden voor bedrijven, regeldruk en het vinden van geschoold personeel. De minister ging aan tafel met Ate Berenpas van Berenpas Aerospace uit Goor, Rinus Tempelman, Beton Boor- en Zaagbedrijf Tempelman uit Markelo, Nico Bebseler, Eko Twente uit Hengevelde, Tom Jannink, Eeckhof uit Bentelo, Arnold Mensinga, Ideavelop uit Goor, Stefan ter Doest, Ter Doest Beveiliging uit Hengevelde, Gerrit-Jan Veelers Melkgeitenbedrijf Veelers uit Hengevelde, Irma Dijkstra-Pierik, Pierik Accountancy uit Hengevelde, Vincent Heemink, Reclamebureau Twentse Storm uit Delden, Roger Borre, Robor Electronics uit Bentelo en Raymond ter Doest, Taxi Ter Doest uit Hengevelde.

Foto's & tekst:

Ellen te Riele
Mail-me-nu.nl, voor communicatieadvies, SEO (web)tekst en training
Het Uding 9
7496 DC Hengevelde

T: 06 290 585 93
I: www.mail-me-nu.nl